Italien Sicilien

 Sicilien

i fotspåren av Gudfadern och Kommissarie Montalbano 

Maj och september bästa månader.

Dag 1   Direktflyg Köpenhamn – Catania.Transfer till HotellTysandros i Naxos/Taormina. Anslutning från Stockholm och Göteborg!.

Dag 2   Efter frukost besöker vi Siciliens mest kända plats, Taormina. Sedan åker vi mot Isola Bella och upp till Savoca, där Gudfadern spelades in. Långlunch på “Paradise”  i Grafiti med italienska familjer på söndagsutflykt.

.

Dag 3   Är det dags för Etna, Europas största vulkan. Vi åker upp på 2000m där vi gör ett stopp. De som önskar fortsätter upp med linbanan. Vi äter lunch på vingården Murgo som är mycket känd för sina kvalitetsviner. Sen eftermiddag är vi tillbaka på hotellet för lite egentid. Bada eller ströva runt i Taormina. Middag.

Dag 4   Efter tidig frukost bär det inåt landet. Högt upp mellan bergen ligger Gulfi Chiaramonti. Efter en äventyrlig färd besöker vi denna berömda Vingård med kockar i världsklass. Vinprovning och långlunch. Vi fortsätter sedan till Ragusa (som chokladen) där vi övernattar på Hotel Mediteraneo. Förhoppningsvis når vi även ta en titt på gamla stan.

Dag 5  Åker vi till Modica för test av den goda chokladen. Härefter tar vi oss till Noto. där vi har några av  Siciliens bästa vingårdar. Vi kombinerar med en stor lunch på en härlig lantgård. Sena eftermiddagen kommer vi till Siracusa, känd för sin grekiska teater ochSanta Lucia!

Vi bor på Grand Hotel Alfeo.

Dag 6  Får vi en “Sol och matresa” i omgivningarna Pachino och Rosolino. Nu är vi i Montalbano land. Vi provar viner och plockar citrusfrukter direkt från träden. Besök i barockstaden, Noto. Gemensam middag i Siracusa..

Dag 7  Tid för kultur med Tina .På  förmiddagen gör vi en rundtur  och besöker  platser kopplade till Santa Lucia. Sveriges Lucia åker varje år hit ned. Avskedsmiddag i Siracusa.

Dag 8 Hemresa: Catania och Köpenhamn.

 

Detta är ett förslag! Kan ändras efter önskemål. Lämpligt för individuella såväl som grupper!

 

Hagström Resor

Frösögatan 84, 257 30 Rydebäck

kurt@hagstromresor.se,  www.hagstromresor.se

Tel. 042-222340, 0705402342  Mån – fredag 10 – 17