Ribera del Duero och Madrid

 Program för Ribera del Duero och Madrid  att göra på egen hand eller i egen grupp

Dag 1 Avresa till Madrid. Ankomst till Madrid Barajas. Efter tullen väntar buss för transport till Aranda de Duero. 16 mil och tar ca 2 timmar. I Aranda checkar vi in på Hotel Julia, Plaza de la Virgencilla. Tel +34 947 50 04 49.

21.00 Middag på Restaurang ”El Lagar de Isilla” för en genuin måltid.

 

 

Dag 2 Frukost. Sedan avgår bussen till Bodega  ”Lagar de Isiilia”, i La Vid. Dags för vår första vinprovning och besök i deras delikates butik. Härefter fortsätter vi vidare ut på landet till ”Bodegas Pasqual” där vi kommer ut på vinfälten och med lite tur får vara med om en del av vinskörden. Här äter vi även en gedigen lunch med provsmakning av gårdens viner, som håller mycket hög klass. På sena eftermiddagen är vi tillbaka på hotellet för lite egentid.

21.00 Middag på Restaurang ”El Roble”. En promenad före maten via Duerofloden till restaurangen.

 

Dag 3  Frukost. 09.30 Åker vi västerut mot Penafiel, Pesquera de Duero och Roa. Vi kommer att passera många av de ”världsberömda” Bodegorna, såsom Vega Sicila och Pingus (Spaniens dyraste).. Vi kommer att stanna till vid”Bodegas Arzuaga Navarro” som är störst med sina 2400 tunnland!!! Målet är” Condado de Haza” en av Alejandro Fernandez  4 stora bodegor. Vi är med på vinskörden och äter en fantastisk lunch ackompanjerad av de bästa viner från hans  bodegor. En upplevelse du aldrig glömmer

20.30  Har vi tapas på ” El Lagar de Isilia” med lite att dricka till.

 

 

Dag 4   Frukost. 09.30 Lämnar vi Aranda för att ta oss till världsarvstaden Segovia. Här kommer jag att på en panoramatur visa er slottet ” Alcazar” som ni känner igen från Disneys ”Snövit”, den enorma romerska akvedukten och en liten promenad i stadens centrala delar. Den avslutas med lunch på Segovias bästa restaurang ”Duque”. Efter lunchen tar bussen oss in till Madrid. På kvällen gör vi en första Tapasrunda.

 

Dag 5  Frukost. 09.00 Blir det sightseeing med guide 4 timmar. Sedan är ni fria att göra vad ni vill till kvällen. Strosa runt, shoppa (via bor alldeles vid ”Corte Ingles”, som har allt) eller bara sitta och ta det lugnt. Ni får lite tips om lunchställen.

20.00  Blir det utgång för att promenera till min favoritrestaurang i Madrid, ” Ribeira do Mino” som är en Gallisisk fiskrestaurang. Bara helt fantastisk!!

Dag 6  Efter frukost åker vi till världsarvsstaden, Toledo under guidning av Eva von Malmborg. Spaniens gamla huvudstad har mycket att erbjuda.

På kvällen middag på en trevlig restaurang.

Dag   7 Frukost. Idag kan ni besöka Prado museet.  Här hänger de flesta av Spaniens stora konstnärer.  Ni kan även besöka ”Reina Sofia” museet med Piccaso’s berömda målning ”Guernica”.  Ni kan även göra egna strövtåg eller bara känna er som Madridbor och koppla av. På kvällen blir det avslutning på en mycket bra restaurang .

Dag 8 Hemresa efter en förhoppningsvis fin vecka

Pris: 13995:-                                                           Kurt Hagström

 

Rydebäck Resebyrå                                                         

Frösögatan 84

257 30 Rydebäck

042-22 23 40/ 0705-40 23 42

kurt@hagstromresor.se

www.hagstromresor.se