Mallorca Nostalgi

Dag 1

 Avresa Köpenhamn.

 Man måste vara incheckad och klar 50min före avgång. Vi rekommenderar att vara på flygplatsen 2  timmar före avresa. Det finns bra avtal om ni vill parkera bilen. Tåg fungerar utmärkt.

 Ankomst Palma. Transport till Hotel Mirador, på strandpromenaden. Hotellet har pool. Eftermiddag fri.

19.00 Avresa för gemensam middag i Genova som ligger i bergen ovanför Palma: Hit har Palmaborna tagit sig i årtionden för att äta genuin mat i trevliga omgivningar. Ni får smaka ett antal lokala delikatesser och gott vin därtill.

 Dag 2

Frukost på hotellet. Idag blir det sightseeing till fots i Palma stad. Jag visar sevärdheter, med framför allt kulinariska inslag. Besöker gamla klassiska barer, bagerier med ”Ensaimadas” Mallorcas wienerbröd och saluhallen med ”tapas” och fantastiskt varuutbud. Vi smakar och fotar. Ni får tid på egen hand. Kan till exempel besöka katedralen eller något av de fina museerna.Om ni föredrar lite butiker finns det ett stort urval.

På kvällen gemensam middag på strandpromenaden. Restaurang med hög stämning.

 Dag 3

Efter frukost avfärd för vinprovning . Vi besöker Macia Batle och Jose L. Ferrer de mest välkända vinodlarna. Binisalem och Santa Maria är centrum för vinproduktionen, som på senare år har skapat sig ett bra rykte. Turen avslutas med tapaslunch på ett äkta mallorkinskt värdshus.

Gemensam middag på kvällen med fisktema.

Dag 4

Denna dag är helt fri till egna aktiviteter. Ni får tips om att besöka museer, konstutställningar, utflykter, bad och mycket annat.

På kvällen gemensam utflykt till ”Herrgården Son Amar”, som många kanske minns från 60-70 talets grisfester. Ikväll får vi se en internationell show av mycket hög klass. Vi får välkomstdrink och en tre rätters meny med vin och vatten. Buss från hotellet.

Dag 5

Söndag på spanska! Idag gör vi en familjeutflykt. Vi besöker då Mallorcas finaste strand ”Es Trench”, som ligger på den sydöstliga delen av ön. Därefter avnjuter vi en långlunch på landet bland spanska familjer på ”Ca´l Dimoni”, ett otroligt ställe.

Kvällen fri.

Dag 6

Idag åker vi upp till bergen och besöker Valldemosa, med klostret där Frederic Chopin och George Sand tillbringade vintern 1838-39. Vi får speciell guidning av Birgitta Olin, vars familj äger cellerna de bodde i. Ni får tid att ströva omkring i gränderna och sedan blir det lunch på ett värdshus. På eftermiddagen fortsätter vi upp till nordkusten med ett stopp vid den vilda kusten i norr innan bussen tar oss tillbaka till Palma. Kvällen fri.

Dag 7

Fri dag. Inköpsdag? Eller utflykt till Drakgrottorna? På kvällen gemensam middag nära hotellet.

 Dag 8

Hemresa. Efter frukost åker vi till flygplatsen för hemresa till Köpenhamn.

Hotell med frukost och del i dubbelrum. Alla utflykter och måltider efter program med utflykter, restauranger och annat. Variationer i programmet kan göras i samråd. Även för resa på egen hand. Med Firman eller goda vänner.